zaterdag 21 januari 2012

Winkelen uit eigen kast

Wat een geweldig initiatief dat zoveel geld bespaard.
Eric draagt dit zelfs een warm hart toe, nou dan MOET ik wel mee doen natuurlijk.
Aan wat zouden jullie nu denken!
Nou aan dit berichtje van Jeannet
Wie gaat er met ons de uitdaging aan? Conny (klik) en ik schrikken soms van onze enorme voorraden stof
en toch komen we steeds opnieuw in de verleiding nog net dát ene mooie lapje te kopen. Dat ene stofje waarvan we denken het niet te kunnen missen. Onze kasten puilen uit en we hebben voorraad genoeg voor vele quilts.We moeten wel 80 worden om alle stof op te maken. En toch, is er vaak dat stemmetje dat zegt: "heb je dat nu echt wel nodig?"....en als we echt eerlijk naar onszelf zijn zou het antwoord "nee" zijn.Daarom dit ludieke initiatief.
Bij deze nemen wij ons voor om in het jaar 2012 GEEN STOF te kopen, maar uitsluitend te winkelen in onze eigen goed gevulde kast.Streng he? Wat wel mag is stoffen ruilen onderling en natuurlijk ook stof krijgen en winnen!Het moet ook mogelijk blijven om grote stukken stof voor achterkanten of randen bij te kopen als we die niet in onze eigen voorraad hebben, anders zitten we straks met allemaal Ufo,s......Het gaat meer om de impulsaankoop van allerlei stofjes.Elke laatste dag van de maand melden we op onze blogs of we het een hele maand zonder aankopen hebben gered, spannend!!
Nou, dat gaat goed komen.
Wat zullen we in 2013 ons hart op kunnen halen LOL.
Knuffels Chrissie

11 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Je staat er bij chrissie! ik ga eens even kijken naar je berenwebsite, want daar ben ik ook dol op!

Gingini zei

Goeie zet Chrissie! We gaan er samen voor!!

meijra zei

Ik heb me onlangs ook opgegeven. Vooral wat kleding en handwerkspullen betreft. Ben benieuwd of ik het niet vergeet als ik iets leuks zie,
Liefs Meijra

Marianne zei

Ja, dan moet je in 2013 weer heeeeel veel kopen om je kast weer aan te vullen hahaha. Maar inderdaad..... ik koop ook vaak veel te veel en ik heb nog zoveel stempels liggen, die ik nog niet eens gebruikt heb. Zonde hè. Maar ik ben bang dat ik het niet ga redden om een heel jaar niet te shoppen.... dat is zo verleidelijk. Dus ik ga als goede voornemen alleen nog maar iets kopen als het voordeliger is ahum :-))
Fijn weekend Chrissie!!
Liefs, Marianne

Hennie zei

Hi Chrissie, wat ben jij goed bezig, zeg! Alles wat je verteld komt me toch wel erg bekend voor! Ik vind het maar knap van je dat je deze uitdaging aangaat!!!SUCCES!!! (Ik ben al aan te veel uitdagingen begonnen, huisjes, tassen, ect. deze uitdaging er ook nog bij lukt echt niet, ha ha, nee dat gaat niets worden bij mij, misschien volgend jaar....??)
Fijne zondag!!!!
Groetjes, Hennie

Francien zei

Ook ik heb natuurlijk stofjes die mijn tijd wel zullen duren en dan nog wel een leven....ik verzamel ze al sinds 1980 dus er is heel wat uitgegaan aan quilts maar ook veel meer stofjes binnen gekomen.....mijn man heeft er zelfs een kastwant voor gemaakt met allerlei vakken.....ik kan het niet laten om stofjes en quiltboeken te verzamelen dus deze uitdaging is niks voor mij......wens jou veel succes Chrissie.....groetjes Francien.

Anita zei

Wat een goed idee! Er liggen vast nog genoeg leuke stofjes in. Ben benieuwd wat je daar allemaal mee gaat maken. :) Liefs, Anita

conny's quilts zei

Wat leuk dat je ook met onze uitdaging mee gaat doen! Succes!

Corina zei

Wat goed Chrissie, succes meid!

Anoniem zei

Hmmmm daar moet ik even over nadenken, maar het klinkt heel goed. Ik heb hier ook meters en meters stof liggen.

Anoniem zei

Ha, wat een leuk idee. Niet dat ik daar last van heb trouwens, dat probleem (zie blog over restjesproject).
Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Succes!